Președintele României participă azi la summitul NATO și la reuniunea B9

  • 25 Februarie 2022 10:18
Președintele României participă azi la summitul NATO și la reuniunea B9

Președintele României, Klaus Iohannis, participă vineri, 25 februarie, la reuniunea extraordinară a Formatului București 9 (B9) și la reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din statele NATO, potrivit Administrației Prezidențiale citate de Agerpres.

Klaus Iohannis a anunțat că a decis, împreună cu omologul polonez, Andrzej Duda, organizarea la Varșovia, a unui summit extraordinar al Formatului B9, în contextul situației de securitate din regiune.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat joi, 24 februarie, că Alianța Nord-Atlantică și-a activat planurile de apărare pentru a desfășura forțe suplimentare în țările membre din Europa de Est și va avea vineri un summit prin videoconferință, ca urmare a atacului Rusiei asupra Ucrainei.
 
"Am convocat un summit prin videoconferință pentru a analiza calea de urmat și am activat planurile de apărare pentru a putea desfășura capacitatea forței de reacție rapidă acolo unde va fi necesar", a spus Stoltenberg după ce a condus o reuniune de urgență a ambasadorilor la NATO ai statelor membre.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău