Președintele României, liderii din UE și NATO deplâng asasinarea fostului premier nipon Shinzo Abe

  • 08 Iulie 2022 15:58
Președintele României, liderii din UE și NATO deplâng asasinarea fostului premier nipon Shinzo Abe

Președintele României, Klaus Iohannis, alături de lideri din UE și NATO și-au exprimat vineri consternarea față de uciderea fostului premier nipon Shinzo Abe și au transmis condoleanțe familiei acestuia și poporului japonez pentru „tragica pierdere”. Potrivit liderilor internaționali, Abe a fost un mare susținător al democrației și multilateralismului, informează CaleaEuropeana.ro.  

„Sincere condoleanțe familiei fostului prim-ministru Shinzo Abe și poporului japonez pentru această pierdere tragică. A fost un apărător puternic al democrației și al multilateralismului și, de asemenea, un prieten adevărat!”, a transmis Klaus Iohannis pe Twitter, potrivit sursei citate

De asemenea, secretarul general al NATO a declarat că este „profund întristat de uciderea odioasă a lui Shinzo Abe, un apărător al democrației și prietenul și colegul meu timp de mulți ani”. Acesta a mai transmis „cele mai sincere condoleanțe familiei sale”.

 

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a scris pe Twitter că a aflat „cu mare regret de moartea lui Shinzo Abe” și că nu va „înțelege niciodată uciderea brutală a acestui om minunat”. „Japonia, europenii plâng alături de tine. Sincere condoleanțe soției și familiei sale”, a adăugat liderul european.

 

Și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a reacționat spunând că cel care a murit era „o persoană minunată, un mare democrat și un campion al lumii multilaterale”. „Plâng alături de familia sa, prietenii săi și tot poporul japonez. Uciderea brutală și lașă a lui Shinzo Abe șochează întreaga lume”.

Citiți integral materialul pe CaleaEuropeana.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău