Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită de stat în Estonia

  • 16 Iunie 2021 11:12
Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită de stat în Estonia

Președintele României Klaus Iohannis efectuează, miercuri și joi, o vizită de stat în Estonia, la Tallinn, a anunțat Administrația Prezidențială de al București.

Potrivit sursei citate, vizita are loc în contextul aniversării centenarului relațiilor diplomatice româno-estone și a 30 de ani de la restabilirea relațiilor diplomatice, precum și ca urmare a dialogului constant româno-eston la nivel înalt din ultimii ani.

Președintele Iohannis va avea consultări politice cu omologul eston, cu prim-ministrul Estoniei, precum și cu președintele Parlamentului eston.

Printre subiectele care se vor afla pe agenda convorbirilor președintelui Klaus Iohannis cu înalții oficiali estoni se află consolidarea relației bilaterale, inclusiv a cooperării economice și sectoriale dintre cele două state, cu accent pe sectorul digital, combaterea pandemiei de COVID-19, precum și teme de pe agenda europeană: viitorul Uniunii Europene, Planul european de redresare, tranziția verde și digitală, procesul de extindere a Uniunii și Parteneriatul Estic al UE, evoluțiile din Republica Moldova, Ucraina și Belarus.

Discuțiile vor viza și cooperarea româno-estonă în cadrul NATO, inclusiv în ceea ce privește situația de securitate la Marea Neagră și Marea Baltică, dar și în contextul rezultatelor Summitului NATO din 14 iunie, precum și cooperarea dintre cele două țări în cadrul Formatului București 9 și al Inițiativei celor Trei Mări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău