Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat consultări cu partidele

  • 11 Octombrie 2021 09:09
Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat consultări cu partidele

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier după demiterea guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură.

Șeful statului a anunțat deja că este foarte probabil să nu fie suficientă o singură rundă de discuții pentru deblocarea crizei și le-a cerut partidelor să dea dovadă de maturitate.

Alina Stănuță și strategiile cu care merg formațiunile parlamentare la Cotroceni: "Conducerea PNL a anunțat că nu va face o propunere de prim-ministru la consultările de astăzi cu președintele Klaus Iohannis, dacă nu se conturează o majoritate parlamentară. În cazul în care aceasta va exista, PNL își menține decizia ca președintele partidului, Florin Cîțu, să fie nominalizarea pentru funcția de premier. Decizia PNL, care ar putea flexibiliza negocierile pentru un viitor guvern, a venit după ce, anterior, tot conducerea liberală votase ca Florin Cîțu să fie propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru. Ministrul interimar de finanțe, liberalul Dan Vîlceanu, explica faptul că, în opinia sa, coaliția cu USR nu se poate reface dacă aceștia pun condiții.

USR dorește refacerea coaliției de guvernare și poate accepta ca Florin Cîțu să fie ministru într-un viitor executiv, dar nu premier, sublinia liderul USR, Dacian Cioloș.

Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău