Președintele României, distins cu Premiul Franz-Josef-Strauβ

  • 28 Martie 2018 10:51
Președintele României, distins cu Premiul Franz-Josef-Strauβ

Președintele României Klaus Iohannis va fi distins cu premiul Franz-Josef- Strauβ pentru meritele sale în slujba democrației și a drumului țării sale în UE.

Potrivit Fundației Hanns Seidel, prin acordarea premiului dotat cu 10.000 euro, se apreciază că președintele în vârstă de 58 de ani “a declarat de la început război corupției, a promovat   independența justiției, consolidarea statului de drept și a democrației în România”. La ceremonia acordării premiului, care va avea loc la 2 iunie la München, președintele Parlamentului din Bavaria, Barbara Stamm, va susține  un laudatio, iar președintele UCS Horst Seehofer și ministrul federal de interne Markus Söder, premierul landului (UCS), vor susține discursuri omagiale.

Premiul, numit astfel după președintele Uniunii Creștin-Sociale Franz-Josef- Strauβ se acordă din 1996 pentru “rezultate excelente în politică, economie, societate, artă și cultură” obținute de cei care s-au angajat pentru pace și libertate, precum și pentru justiție și democrație.

Printre cei distinși cu acest premiu figurează între alții fostul cancelar german Helmut Kohl (UCD), premierul ungar Viktor Orbán, fostul președinte al Statelor Unite George Bush senior și președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău