Președintele României a anunțat care va fi principalul subiect de discuții la Summitul de la Sibiu

  • 07 Mai 2019 11:19
Președintele României a anunțat care va fi principalul subiect de discuții la Summitul de la Sibiu

Președintele României, Klaus Iohannis, va găzdui, joi, la Sibiu, Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, context în care va prezenta viziunea României cu privire la Agenda Strategică a UE pentru perioada 2019 - 2024, informează Administrația Prezidențială de la București, potrivit Agerpres. 

Potrivit Președinției României, principalul subiect de discuții al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019 - 2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea și la prioritățile acțiunii la nivel european pentru următorii ani.

Klaus Iohannis va prezenta, în cadrul reuniunii, viziunea României cu privire la Agenda Strategică pentru următorii cinci ani. Acest document urmează să fie adoptat la reuniunea Consiliului European din 20 - 21 iunie, pe baza concluziilor Summitului desfășurat la Sibiu, arată Administrația Prezidențială.

Totodată, liderii UE 27 urmează să adopte o Declarație referitoare la viitorul Uniunii Europene.

La reuniunea organizată de România, stat care deține în prezent președinția Consiliului Uniunii Europene, vor mai participa președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. La prima parte a reuniunii va participa și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău