Președintele reales al Germaniei, mesaj pentru Vladimir Putin: „Ridicați lațul de la gâtul Ucrainei!”

  • 14 Februarie 2022 11:47
Președintele reales al Germaniei, mesaj pentru Vladimir Putin: „Ridicați lațul de la gâtul Ucrainei!”

Președintele reales al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, spune că responsabilitatea pentru tensiunile de la granița Ucrainei aparține Rusiei și i-a cerut lui Vladimir Putin să „ridice lațul de la gâtul Ucrainei.

Declarațiile vin în contextul în care noul cancelar german Olaf Scholz se pregătește să meargă luni la Kiev, pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și apoi la Moscova, pentru a se întâlni marți cu președintele Putin, relatează The Guardian, potrivit DIGI24.ro. 

De asemenea, comentariile vin în urma criticilor aduse Germaniei pentru aparenta sa reticență în susținerea măsurilor propuse de aliații săi din SUA și Europa pentru a descuraja agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

„Fac apel la președintele Putin: Ridicați lațul de la gâtul Ucrainei”, a spus Steinmeier, citat de Mediafax.

„Ne aflăm în mijlocul unui conflict militar, un război în Europa de Est. Rusia este responsabilă pentru acest lucru. Oamenii (din Ucraina-n.r.) au dreptul la o viață fără teamă și amenințări, la suveranitate și la autoguvernare. Nicio țară din lume nu are dreptul să o distrugă, iar noi vom răspunde cu fermitate oricui încearcă acest lucru”, a mai spus el.

Frank-Walter Steinmeier a fost reales, duminică, pentru un al doilea mandat de 5 ani la președinția Germaniei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău