Președintele raionului Anenii Noi ar urma să-l înlocuiască pe Chiril Lucinschi în funcția de deputat PLDM

  • 22 Februarie 2017 14:26
Președintele raionului Anenii Noi ar urma să-l înlocuiască pe Chiril Lucinschi în funcția de deputat PLDM

Președintele raionului Anenii Noi, Alexandru Barbăroșie, ar urma să preia mandatul de deputat la care renunță Chiril Lucinschi.

Alexandru Barbăroșie este următorul supleant, pe locul 32, pe lista cu care PLDM s-a prezentat la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, însă nu se știe încă dacă el va accepta să renunțe la funcția de președinte de raion în favoarea unui fotoliu de parlamentar.

Alexandru Barbăroșie este și președinte al Organizației teritoriale Anenii Noi a PLDM și membru al Consiliului politic național al partidului.

La parlamentarele din România din toamna anului trecut, el a candidat pentru un mandat în Camera Deputaților din partea diasporei, susținut de Partidul Național Liberal de la București, însă nu a obținut numărul necesar de voturi.

Șeful grupului parlamentar al PLDM, Tudor Deliu, a declarat că nu știe încă dacă Alexandru Barbăroșie va accepta mandatul de deputat, având în vedere că acesta este incompatibil cu funcția de președinte de raion. Deliu a lăsat, însă, să se înțeleagă că are suficient timp la dispoziție pentru a-l convinge pe colegul său, având în vedere că cererea lui Chiril Lucinschi urmează încă să fie depusă la secretariatul Parlamentului, care ulterior trebuie să voteze pentru demisia acestuia și să declare vacanța funcției.

Amintim că, astăzi, Chiril Lucinshi a anunțat își depune mandatul de deputat și se retrage din PLDM. El și-a explicat decizia prin faptul că nu ar vrea să prejudicieze imaginea unui post de televiziune pe care îl deține, chiar dacă va rămâne cu doar 25% din acțiunile acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău