Președintele R. Moldova și premierul României, decorați de președintele Ucrainei

  • 25 August 2021 09:35
Președintele R. Moldova și premierul României, decorați de președintele Ucrainei

Maia Sandu, președintele R. Moldova, și Florin Cîțu, prim-ministrul României, au fost decorați, luni, 23 august 2021, de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie InfoPrut.ro.

Astfel, Maia Sandu a primit Ordinul de gradul I al „Cneazului Iaroslav cel Înțelept”. Distincția respectivă a fost oferită și altor șefi de stat și înalți oficiali care au participat la Summitul „Platforma Crimeea”. Printre aceștia se numără președintele Poloniei Andrzej Duda, președintele Ungariei Janos Ader, președintele Estoniei Kersti Kaljulaid, președintele Parlamentului Consiliului European, Charles Michel și alții, transmite sursa citată.

Totodată, Florin Cîțu, prim-ministrul României, a fost decorat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski  cu Ordinul de gradul I „Pentru Merit”. Distincții similare au ajuns și la prim-miniștrii din Georgia, Slovacia și Croația.

Amintim că luni, 23 august 2021, la inițiativa Ucrainei, s-a desfășurat Summitul „Platforma Crimeea”, care a reunit la Kiev reprezentanți din 46 de state. În cadrul evenimentului a fost adoptată o declarație finală, în care a fost condamnată ocuparea și militarizarea peninsulei anexate de Rusia în 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău