Președintele PSRM din CMC a părăsit fracțiunea

  • 20 Mai 2022 10:27
Președintele PSRM din CMC a părăsit fracțiunea

Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova /PSRM/ din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Serghei Afanasenco, a anunțat în seara zilei de ieri că părăsește fracțiunea și va activa în calitate de consilier independent, transmite MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, Serghei Afanasenco a specificat că părăsește formațiunea din motive personale și organizatorice. „Voi activa în calitate de consilier independent în cadrul CMC. Părăsesc fracțiunea PSRM din motive care s-au acumulat de-a lungul timpului. Acestea sunt multiple, dar cea mai importantă cauză este lipsa de democrație, disciplină, a spiritului de echipă și amenințarea cu răfuială fizică din partea unui coleg de fracțiune”, a menționat consilierul, scrie sursa citată.

Serghei Afanasenco a fost numit în funcția de președinte al fracțiunii socialiștilor în CMC în noiembrie 2019.

Consiliul Municipal Chișinău este format din 51 de consilieri. Potrivit Primăriei capitalei, cea mai numeroasă fracțiune este cea a socialiștilor – 21 de consilieri, Platforma DA – 13 consilieri, PAS – 6 consilieri, PL – 3 consilieri, Partidul ȘOR – 2 consilieri, PD, PCRM și Partidul Unității Naționale - câte un consilier și trei consilieri neafiliați. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău