Președintele Portugaliei, testat pozitiv pentru Covid-19 cu două săptămâni înaintea alegerilor

  • 12 Ianuarie 2021 08:35
Președintele Portugaliei, testat pozitiv pentru Covid-19 cu două săptămâni înaintea alegerilor

Președintele Marcelo Rebelo de Sousa a fost testat pozitiv la noul coronavirus și și-a anulat întreaga agendă publică cu două săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale din 24 ianuarie în care este dat favorit, conform unui anunț făcut luni seara de președinția portugheză, transmite AFP, citată de Agerpres.

Șeful statului, în vârstă de 72 de ani, era asimptomatic și s-a izolat în zona rezidențială a palatului prezidențial din Lisabona, au declarat serviciile sale într-un comunicat.

Campania electorală a celor șapte candidați înscriși în cursa electorală, care a început oficial duminică, a fost deja redusă la minimum și suspendată odată cu anunțul unei noi carantine menite să stopeze creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri.

Cu 122 de morți în 24 de ore și aproape 4.000 de persoane spitalizate, pandemia de COVID-19 a înregistrat luni noi recorduri în Portugalia.

Premierul Antonio Costa a indicat că guvernul socialist se pregătește să anunțe miercuri "ceva foarte asemănător cu prima carantină din martie".

"Cred că nu există nicio alternativă la o carantină generală", a avertizat șeful statului sâmbătă, în timpul unei dezbateri electorale.

Toate sondajele de opinie indică realegerea președintelui conservator din primul tur al scrutinului marcat de absența unui candidat susținut oficial de socialiștii aflați la putere.

Miercuri, șeful statului a petrecut câteva ore în "izolare preventivă" la aflarea veștii că un membru din anturajul său a fost testat pozitiv.

În acel moment însă testul său a avut un rezultat negativ și președintele Portugaliei nu a fost plasat în carantină deoarece contactul său cu persoana în cauză a fost considerat unul "cu risc scăzut".
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău