Președintele polonez, Andrzej Duda, după întrevederea cu Maia Sandu: Ținem pumnii ca aceste alegeri care se apropie să aibă ca rezultat alegerea majorității parlamentare care va permite stabilizarea țării pe viitor

  • 21 Iunie 2021 12:57
Președintele polonez, Andrzej Duda, după întrevederea cu Maia Sandu: Ținem pumnii ca aceste alegeri care se apropie să aibă ca rezultat alegerea majorității parlamentare care va permite stabilizarea țării pe viitor

Polonia este o țară parteneră de încredere pentru Republica Moldova, aliată și susținătoare a demersului european. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, aflată într-o vizită oficială la Varșovia, după întrevederea cu omologul său polonez, Andrzej Duda, alături de care a făcut declarații pentru presă. La rândul său, Andrzej Duda a menționat că Varșovia va sprijini întotdeauna procesele democratice de la Chișinău, iar Polonia este locul în care Republica Moldova va găsi întotdeauna sprijinul. 

Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru susținerea oferită de Polonia, inclusiv financiară, de-a lungul anilor și a opinat că experiența Poloniei este una prețioasă pentru Republica Moldova. De asemenea, Maia Sandu a spus că Republica Moldova își dorește să consolideze colaborarea cu Polonia în domeniul securității, inclusiv a celei cibernetice.

„Suntem interesați să preluăm bunele practici ale Poloniei în domeniul agriculturii, dezvoltării locale, administrării fiscale și transformării digitale a serviciilor publice(…)Polonia este o țară parteneră de încredere pentru Republica Moldova, aliată și susținătoare a demersului nostru european, și o sursă importantă de stabilitate, creștere economică și modernizare la nivel regional. Îmi doresc ca, în procesul  nostru de modernizare, și Republica Moldova să contribuie la consolidarea stabilității și afirmarea valorilor europene în regiunea noastră. Dorința mea este ca relațiile dintre țările noastre să evolueze în continuare, în interes comun și spre beneficiul cetățenilor”, a declarat Maia Sandu.

Președintele polonez Andrzej Duda și-a exprimat susținerea pentru parcursul european și democratic al Republicii Moldova. De asemenea, șeful statului polonez s-a arătat interesat să împărtășească din experiența Poloniei privind democratizarea instituțiilor și în lupta cu corupția. Acesta s-a referit și la alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc în iulie.

„Am vorbit despre lucrurile cele mai importante pentru noi, pentru colaborarea noastră. Bineînțeles, ținem pumnii ca acest scrutin să aibă ca rezultat alegerea unei majorități parlamentare care va permite stabilizarea țării pe viitor și desfășurarea de reforme în Republica Moldova, necesare pentru dezvoltarea economică, pentru atingerea standardelor democratice, pentru zidirea statului de drept în Republica Moldova, pentru că este foarte important pentru dezvoltarea regională de care Republica Moldova are mare nevoie”, a subliniat Andrzej Duda.

Șeful statului polonez a mai declarat că Polonia va sprijini Republica Moldova în toate activitățile care vor conduce la menținerea integrității teritoriale și la asigurarea unei stabilități durabile, astfel încât Republica Moldova să devină un stat mai puternic.

La Varșovia, Maia Sandu a mai avut întâlniri cu Mareșalii Seimului și Senatului polonez.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău