Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Florin Cîțu, ministrul român al Finanțelor Publice. Au discutat despre securitatea granițelor și combaterea traficul ilicit

  • 03 Iulie 2020 11:25
Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Florin Cîțu, ministrul român al Finanțelor Publice. Au discutat despre securitatea granițelor și combaterea traficul ilicit

Andrei Năstase, Președintele Platformei DA, a avut o întrevedere cu Florin Cîțu, Ministrul român al Finanțelor Publice, în cadrul căreia au fost discutate mai multe subiecte importante precum soluțiile de finanțare de pe piețele internaționale, lansarea obligațiunilor municipale pentru orașele din Republica Moldova, după modelul implementat în România, reducerea semnificativă a timpului de așteptare în vamă etc.

Andrei Năstase a convenit cu ministrul Cîțu asupra instituirii unor grupuri de lucru la nivel ministerial pe fiecare sector, acestea fiind în directa responsabilitate a miniștrilor de resort.

În cadrul întrevederii a fost pusă în discuție și securizare mai buna a granițelor și combaterea eficientă a traficului ilicit. Florin Cîțu a subliniat că „înlesnirea schimburilor comerciale între cei doi parteneri tradiționali trebuie sa se realizeze concomitent cu o securizare mai buna a granițelor și combaterea eficienta a traficului ilicit.”

Astfel, trebuie să fie luate măsuri suplimentare pentru diminuarea drastică a contrabandei și fraudelor vamale, urmărind obiectivul de zero toleranță față de corupție, evaziune fiscală sau alte plăți ilicite în sistemul vamal și fiscal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău