Președintele Parlamentului îndeamnă cetățenii să participe la Congresul Diasporei

  • 11 August 2023 18:37
Președintele Parlamentului îndeamnă cetățenii să participe la Congresul Diasporei

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a îndemnat cetățenii Republicii Moldova, aflați peste hotarele țării, să participe la Congresul Diasporei, care va avea loc în perioada 18-19 august, la Chișinău, sub genericul „Moldova sunt EU”, transmite MOLDPRES.

„Tradițional, în luna august majoritatea dintre Dvs. aleg să-și petreacă vacanțele alături de rude, în Moldova. Dacă tot sunteți acasă, vă invit cu drag să vă înregistrați pentru a participa la Zilele Diasporei, unde vom avea ocazia să vă ascultăm, să vă răspundem la întrebări și doleanțe, dar și să vă prezentăm soluțiile găsite după necesitățile Dvs.”, a afirmat Igor Grosu, scrie sursa citată.

Speakerul a menționat că, în toate vizitele sale oficiale din străinătate, are întrevederi cu reprezentanți ai diasporei și de fiecare dată rămâne impresionat de atenția cetățenilor noștri față de evenimentele care se produc acasă, în Republica Moldova.

„Mă bucur să constat interesul sincer față de ce se întâmplă în Republica Moldova și vă implicați activ în dezvoltarea țării noastre. Oriunde ne-am afla, vocea noastră azi este una comună. Proiectul nostru de țară și obiectivul nostru este ca Moldova să fie membru cu drepturi depline al familiei europene. Acesta trebuie să fie angajamentul nostru comun și muncim cu toții pentru asta”, a conchis Igor Grosu.

În acest an, Zilele Diasporei se vor desfășura în perioada 18-19 august la Chișinău și vor fi marcate prin două evenimente speciale: Congresul Diasporei – pe 18 august, și Diaspora Business Forum - pe 19 august.

Pentru a participa la evenimentele din cadrul Zilelor Diasporei și pentru a beneficia de toate activitățile și sesiunile informative, cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotare se pot înregistra accesând platforma oficială: https://congresuldiasporei.gov.md/.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău