Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu președintele Adunării Parlamentare a OSCE, Margareta Cederfelt

  • 21 Aprilie 2022 09:11
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu președintele Adunării Parlamentare a OSCE, Margareta Cederfelt

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu deputații Vladimir Bolea și Ion Groza, a avut o întrevedere cu președintele Adunării Parlamentare a OSCE, Margareta Cederfelt, la care a participat și Claus Neukirch, Șeful Misiunii OSCE în Moldova.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Parlamentului, în cadrul întrevederii a fost făcut un amplu schimb de opinii privind evoluția situației din Republica Moldova în contextul invaziei Federației Ruse în Ucraina și riscurile generate de aceasta  pentru securitatea politică,  economică, umanitară. 

În acest context, a fost înalt apreciat efortul Republicii Moldova care și-a asumat responsabilitatea de a găzdui un număr mare de refugiați, în special, copii, femei, persoane în etate.  

Președintele Parlamentului a reiterat angajamentul R. Moldova de a oferi și în continuare tot suportul necesar cetățenilor ucraineni: „Facem tot ce ne stă în puteri pentru integrarea lor socială, educațională, angajarea în câmpul muncii. Vom continua fără nicio rezervă să îi ajutăm”.

Interlocutorii au discutat și despre regiunea transnistreană. Președintele Parlamentului a accentuat că autoritățile Republicii Moldova monitorizează cu atenție evoluțiile din regiune. 

”Așteptăm ca lucrurile să rămână în continuare calme, este important ca toți cetățenii noștri, indiferent pe care mal al Nistrului s-ar afla, să fie în siguranță și să le fie respectate drepturile”, a menționat șeful Legislativului.    

Un alt subiect abordat a fost  agenda de reforme. 

”Dincolo de situația extrem de complicată legată de invazia Rusiei în Ucraina, de atrocitățile acestui război, agenda politicii interne a țării noastre rămâne aceeași. Combaterea corupției, reforma justiției, consolidarea instituțiilor rămân prioritare”, a subliniat Președintele Parlamentului. 

Igor Grosu a mai comunicat despre evoluțiile în procesul integrării europene a Republicii Moldova, în prezent autoritățile sunt în proces de completare a chestionarului de aderare la UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău