Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, Cardinalul Pietro Parolin

  • 16 Septembrie 2018 11:58
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, Cardinalul Pietro Parolin

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, Cardinalul Pietro Parolin. În cadrul discuțiilor, Andrian Candu a apreciat suportul și sprijinul Bisericii în promovarea unității europene, spiritului de toleranță și păcii în lume, potrivit unui comunicat al Legislativului.

La rândul său, Secretarul de Stat al Sfântului Scaun a salutat modificările legislative aprobate de Parlament în promovarea valorilor familiei și a îndemnat clasa politică la unitate și activitate comună pentru binele cetățenilor.

Discuțiile au vizat și activitatea desfășurată de Biserica Romano-catolică din Republica Moldova, atât pe tărâm religios, cât și în domeniile educației, umanitar, social, de recuperare a persoanelor victime ale traficului de ființe umane, de acordare a asistenței pentru categoriile defavorizate ale populației.

Aflat pentru prima dată în Republica Moldova, Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, Cardinalul Pietro Parolin a semnat în Cartea de onoare a Parlamentului și a vizitat sala de ședințe plenare.

Relațiile diplomatice între Republica Moldova și Statul Vatican au fost stabilite în 1993. În acest an, Biserica Romano-catolică din Republica Moldova marchează 25 de ani de la înființarea primelor structuri în țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău