Președintele Parlamentului, Andrian Candu, efectuează o vizită de lucru în SUA

  • 04 Decembrie 2018 08:29
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, efectuează o vizită de lucru în SUA

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită de lucru în Statele Unite, în perioada  4-8 decembrie curent.

Programul vizitei include întrevederi cu senatori și congresmeni, inclusiv cu copreședinții grupului de prietenie pentru Moldova, Pete Olson și David Price, precum și câteva interviuri pentru presa americană, potrivit unui comunicat al Parlamentului.

Andrian Candu va participa cu o luare de cuvânt la Forumul Parlamentar pentru Securitate (Parliamentary Intelligence Security Forum), unde va vorbi despre riscurile și provocările din regiune, precum și amenințările hibride, inclusiv în contextul politic de la Chișinău.

De asemenea, Președintele Parlamentului va participa la lansarea Consiliului de Business Moldova – SUA. Obiectivul acestui Consiliu este promovarea schimburilor economice, susținerea investitorilor și sprijinirea agenților economici din cele două state.

Andrian Candu a fost ultima dată în SUA în luna iunie a acestui an, împreună cu omologii săi din  Georgia și Ucraina, iar discuțiile cu oficialii americani au vizat riscurile de securitate generate de prezența nesancționată a trupelor rusești în zonă, războiul hibrid, drepturile omului și securitatea energetică în Estul Europei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:47 %
Vint:7,2 m/s
Fri
10
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Arhivă Radio Chișinău