Andrian Candu a reiterat, într-o discuție telefonică cu omologul ucrainean, solidarizarea cu Ucraina

  • 28 Noiembrie 2018 09:48
Andrian Candu a reiterat, într-o discuție telefonică cu omologul ucrainean, solidarizarea cu Ucraina

Președintele Parlamentului Andrian Candu a reiterat, într-o discuție telefonică avută marți cu omologul său ucrainean Andriy Parubiy, solidarizarea cu Ucraina și a reconfirmat suportul pentru dreptul ucrainenilor de a folosi apele teritoriale conform normelor dreptului internațional.

Președintele Radei Supreme i-a mulțumit șefului Legislativului de la Chișinău pentru că a condamnat cu fermitate agresiunea Federației Ruse față de Ucraina și a făcut apel la comunitatea internațională să aplice toate instrumentele de drept internațional pentru a preveni escaladarea situației în regiune, potrivit unui comunicat difuzat de Parlament.

În acest context, Andryiy Parubiy a susținut inițiativa Chișinăului de semnare a Declarației comune a Parlamentelor Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei privind cooperarea în combaterea amenințărilor hibride în cele trei țări.

Amintim că ieri și premierul Pavel Filip a condamnat incidentul naval de duminică dintre Ucraina și Federația Rusă, calificându-l drept o agresiune din partea Moscovei. Totodată, autoritățile moldovene avertizează cetățenii care intenționează să călătorească în Ucraina, să manifeste maximă prudență și să fie pregătiți pentru verificări suplimentare din partea autorităților ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău