Președintele palestinian Mahmoud Abbas s-a întâlnit cu Prințul William la Ramallah

  • 27 Iunie 2018 18:41
Președintele palestinian Mahmoud Abbas s-a întâlnit cu Prințul William la Ramallah

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat miercuri că palestinienii sunt hotărâți în ce privește ajungerea la pace cu Israelul pe baza frontierelor din 1967, declarație făcută în cadrul întâlnirii sale la Ramallah (Cisiordania) cu Prințul William, Duce de Cambridge, primul membru al familiei regale britanice care întreprinde o vizită în teritoriul ocupat de către Israel, relatează agenția Xinhua.

''Dorim să ajungem la pace prin negocieri, și aceasta este poziția noastră, care este neschimbată de mult timp'', a declarat președintele palestinian.

Salutând vizita istorică a Prințului William în Cisiordania, Abbas și-a exprimat speranța că ea nu va fi și ultima, și că Ducele de Cambridge va reveni ''când poporul palestinian își va obține independența''.

''Cred că această vizită impulsionează prietenia dintre popoarele palestinian și britanic, și noi avem întotdeauna nevoie de sprijinul poporului britanic pentru cauza noastră justă'', a afirmat Abbas, precizând că sporirea sprijinului Londrei pentru agenția ONU pentru refugiați reprezintă ''un indiciu important în actualele circumstanțe''.

Abbas și-a reiterat poziția împotriva terorismului, spunând: ''Suntem angajați în lupta împotriva terorismului oriunde ar fi el, pe plan local, regional și internațional, și, pentru aceasta, suntem în contact cu toate țările''.

Prințul William, care este al doilea în ordinea succesiunii la Tron, și-a exprimat bucuria că este în prima sa vizită în Palestina și că se va întâlni cu palestinieni și va asista la mai multe activități culturale.

''Mă bucur că țara mea cooperează cu partea palestiniană în domeniul educației și sper că această cooperare va continua până când regiunea va ajunge la pace'', a spus Prințul William.

Xinhua precizează că se așteaptă ca Prințul William să viziteze municipalitatea Ramallah și să asiste la evenimente culturale și sportive în Orașul Vechi al Ierusalimului.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău