Președintele mexican Enrique Peña Nieto a anulat vizita la Casa Albă în urma unei dispute cu Donald Trump

  • 25 Februarie 2018 12:17
Președintele mexican Enrique Peña Nieto a anulat vizita la Casa Albă în urma unei dispute cu Donald Trump

Președintele mexican Enrique Peña Nieto a anulat vizita la Casa Albă, în urma unei dispute avute într-o conversație prin telefon cu omlogul său american Donald Trump, privind construirea unui zid la granița SUA cu Mexic, relatează CNN.

Președintele mexican plănuia să efectueze o vizită oficială în SUA, în luna martie, a informat un oficial de la Casa Albă care ulterior a anunțat că vizita a fost anulată din cauza unei conversații telefonice cu Donald Trump.

Potrivit The Washington Post, oficiali din ambele țări au anunțat că Pena Nieto "a anulat vizita după ce Trump a refuzat să afirme public că Mexicul nu va finanța construirea zidului".

Oficialul american a mai informat că discuția telefonică între cei doi lideri a fost "mai puțin ostilă" decât cea avută cu un an în urmă, însă nu mai productivă. Președintele Donald Trump consideră că Mexicul ar trebui să finanțeze construirea zidului.

La 24 ianuarie, președintele american și-a prezentat planul pentru un proiect de lege privind imigrația, precizând că vrea să obțină 25 de miliarde de dolari pentru construirea zidului la granița cu Mexicul și oferindu-le cetățenie copiilor care au ajuns ilegal în SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău