Președintele Maia Sandu și șeful Legislativului, Igor Grosu, cu mesaje de felicitare adresate lui Victor Ciobanu care a obținut titlul de campion mondial

  • 10 Octombrie 2021 09:56
Președintele Maia Sandu și șeful Legislativului, Igor Grosu, cu mesaje de felicitare adresate lui Victor Ciobanu care a obținut titlul de campion mondial

Președintele Maia Sandu și președintele Parlamentului, Igor Grosu, l-au felicitat pe luptătorul de stil-greco-roman, Victor Ciobanu, care aseară a luat medalia de aur la categria 60 kg la Campionatul Mondial de la Oslo (Norvegia).

Maia Sandu a menționat, într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook, că „datorită tânărului sportiv originar din raionul Florești, care acum două zile a împlinit 29 de ani, drapelul Republicii Moldova a fost arborat pentru a treia oară în această săptămână la campionatul din Norvegia”.
 
„Transmit felicitări proaspătului campion, familiei lui și antrenorilor Mihail Cucul și Roman Zgardan! Mulțumim pentru bucuria victoriei, pentru sentimentul de mândrie de țară și pentru doza de optimism și încredere în potențialul oamenilor noștri!” a menționat Maia Sandu în mesajul său. În același timp, Igor Grosu, la fel într-un mesaj plasat pe facebook, i-a mulțumit sportivului „pentru aceste clipe de bucurie și mândrie pe care le aduceți întregii țări”.
”Sunt sigur că performanța voastră și exemplul pe care îl oferiți vor fi răsplătite pe măsură. Sunt momente minunate pentru luptele din Moldova și pentru întreg sportul moldovenesc, iar acești tineri merită toată aprecierea noastră. Felicitări sportivilor, antrenorilor și tuturor celor care au contribuit la aceste performanțe minunate”, se mai spune în mesajul lui Igor Grosu.
 
În finala categoriei de greutate de 60 kg, Victor Ciobanu l-a învins pe Zholaman Sharshenbekov din Kârgâzstan. Victor Ciobanu a devenit primul luptător de stil greco-roman din Rep. Moldova care a devenit campion mondial. Anterior, el a obținut medalia de argint la mondialele din 2018, la Budapesta. La campionatul de la Oslo și luptătoarea Irina Rîngaci (cat. 65 kgg) a cucerit aurul, iar Iulia Leorda (cat. 53 kg) a devenit vicecampioană mondială.
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău