Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul Israelului în Republica Moldova

  • 23 Iunie 2021 15:17
Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul Israelului în Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Statului Israel în țara noastră, Eliav Belotsercovsky, și cu președintele Comunității Evreiești, Alexandr Bilinkis, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Am discutat subiectele-cheie de pe agenda bilaterală, printre care reluarea negocierilor pe marginea mai multor acorduri, o parte dintre care se referă la situația conaționalilor noștri aflați la muncă în Israel. La fel, am convenit să valorificăm mai bine potențialul de cooperare comercial-economică a țărilor noastre, în special în agricultură, educație, medicină, turism și sectorul IT. Sunt sectoare în care deja există o cooperare bună între agenții economici din cele două țări”, a spus președintele Maia Sandu, scrie sursa citată

Un alt subiect al discuției a fost colaborarea în domeniul culturii și al păstrării memoriei istorice. În acest sens, șefa statului a menționat că pe agenda autorităților noastre se află atât finalizarea proiectului privind înființarea Muzeului de Istorie a Evreilor, cât și renovarea Cimitirului evreiesc din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău