Președintele Macron și-a exprimat o poziție mai dură față de Rusia, după vizita la o bază NATO din România

  • 15 Iunie 2022 12:18
Președintele Macron și-a exprimat o poziție mai dură față de Rusia, după vizita la o bază NATO din România

Președintele Emmanuel Macron și-a exprimat miercuri o poziție mai dură față de Rusia, după ce a vizitat trupele franceze și aliate la o bază NATO din România, încercând să atenueze îngrijorările Ucrainei și unora dintre aliații europeni, cu privire la poziția sa anterioară față de Moscova, scrie REUTERS, citat de Rador.

Macron a sosit marți în România, pentru o vizită de trei zile pe flancul sudic al NATO, inclusiv în Moldova, înainte de a se îndrepta, eventual, spre Kiev, joi, pentru o vizită cu cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi, au declarat două surse diplomatice.

Liderul francez a fost criticat de Ucraina și de aliații est-europeni, pentru ceea ce au perceput drept "sprijinul său ambiguu" pentru Ucraina, în războiul împotriva Rusiei. „Vom face totul pentru a opri forțele de război ale Rusiei, pentru a ajuta ucrainenii și armata lor și pentru a continua negocierile”, le-a spus el trupelor franceze și NATO, la o bază militară din România. „În viitor, va trebui să protejăm, să descurajăm și să fim prezenți”, a conchis el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău