Președintele Lituaniei: Europa trebuie să înceteze să cumpere petrol și gaz rusesc

  • 31 Martie 2022 11:25
Președintele Lituaniei: Europa trebuie să înceteze să cumpere petrol și gaz rusesc

Europa trebuie să înceteze să mai cumpere petrol și gaz din Rusia și să aplice noi sancțiuni în contextul invaziei ruse asupra Ucrainei, a declarat joi președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, relatează Reuters.

"Europa trebuie să înceteze să cumpere gaz și petrol rusesc, pentru că regimul de la Kremlin folosește acești bani pentru a finanța distrugerea orașelor ucrainene și pentru atacuri asupra civililor pașnici", a spus Nauseda în timpul unei conferințe de presă comune cu premierul danez, scrie digi24.ro.

"Cel de-a cincilea pachet de sancțiuni trebuie să dea o lovitură maximă regimului de la Kremlin", a spus Nauseda.

Recent, președintele Lituaniei a declarat că este dispus ca țara sa să nu mai importe petrol și gaze din Rusia, ca parte a sancțiunilor împotriva Moscovei.

"(Decizia – n.r.) ar putea crea unele probleme, dar acele probleme nu ar fi critice", a spus președintele Gitanas Nauseda, citat de BBC.

Rusia numește acțiunile sale în Ucraina "operațiune militară specială" menită să dezarmeze și "denazifice" țara vecină. Kievul și Occidentul consideră că aceste obiective declarate sunt un pretext pentru o invazie neprovocată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău