Președintele Lituaniei, despre un eventual atac din partea Rusiei: "Cel mai rău scenariu poate deveni realitate"

  • 11 Decembrie 2021 15:11
Președintele Lituaniei, despre un eventual atac din partea Rusiei:

Președintele lituanian, Gitanas Nausėda, a declarat că probabilitatea unei agresiuni ruse împotriva Ucrainei este foarte mare, iar cel mai rău scenariu s-ar putea îndeplini.

Nausėda a făcut declarații în acest sens vineri, după discuțiile care au avut loc între liderii țărilor de pe flancul estic al NATO și președintele american, Joe Biden. "Așa cum i-am spus președintelui SUA, acesta este un semnal nu numai pentru Ucraina, ci și pentru întregul flanc estic al NATO, iar țările baltice se confruntă cu o amenințare directă. Prin urmare, am convenit că răspunsul SUA, în sensul militar al cuvântului, va fi unul adecvat, putem conta pe întăriri în sens militar, ceea ce ne va face să ne simțim mai în siguranță" - a afirmat lidetul lituanian. Potrivit acestuia, probabilitatea unei agresiuni ruse este foarte mare. "Există multe semne care arată că poate deveni realitate și cel mai rău scenariul: o intervenție militară pe teritoriul unui stat suveran independent. Împreună trebuie să facem totul pentru a preveni acest lucru" - a adăugat Gitanas Nausėda.

Președintele a mai subliniat că "noi înșine trebuie să facem totul, astfel încât să nu existe provocări suplimentare pentru securitatea Lituaniei și a regiunii". În conversația cu Biden, președintele lituanian a mai menționat că, în contextul amenințării militare din partea Rusiei, este importantă unitatea partenerilor NATO.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău