Președintele lituanian grațiază doi spioni ruși

  • 15 Noiembrie 2019 10:50
Președintele lituanian grațiază doi spioni ruși

Președintele lituanian Gitanas Nauseda a grațiat vineri doi cetățeni ruși condamnați în 2017 pentru spionaj, potrivit unui comunicat oficial, deschizând astfel calea pentru un posibil schimb de spioni cu Moscova, informează AFP.

Potrivit mass-media din Lituania, cei doi ruși, Nikolai Filpcenko și Serghei Moiseenko, ar putea fi schimbați contra a doi lituanieni, Yevgeny Mataitis și Aristidas Tamoisaitis, și a norvegianului Frode Berg, toți trei condamnați în Rusia pentru spionaj.

Decretul semnat de președintele Nauseda arată că rușii au fost grațiați în virtutea unei noi legi cu privire la schimburile de spioni.

Potrivit părții lituaniene, Filipcenko a lucrat pentru Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei și a încercat să recruteze importanți responsabili lituanieni. El a fost condamnat la zece ani de închisoare și nu a înaintat apel.

Moiseenko a primit o pedeapsă de zece ani și jumătate de închisoare, pentru recrutarea unui căpitan lituanian în serviciu de la o importantă bază aeriană militară din Siauliai. El a pledat nevinovat.

Doi cetățeni lituanieni au fost la rândul lor condamnați în 2016 pentru transmiterea de secrete militare către serviciile de informații ruse, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău