Președintele Legislativului de la Kiev: Ucraina este pregătită pentru un dialog cu APCE, dar nu va accepta compromisuri privind integritatea teritorială a țării

  • 26 Octombrie 2019 11:56
Președintele Legislativului de la Kiev: Ucraina este pregătită pentru un dialog cu APCE, dar nu va accepta compromisuri privind integritatea teritorială a țării

Președintele Parlamentului de la Kiev, Dmitro Razumkov, a declarat că Ucraina rămâne nemulțumită de reprimirea delegației ruse în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), însă este pregătită pentru dialog cu privire la acreditările delegației ucrainene.

Potrivit lui Razumkov, Kievul este pregătit pentru a avea un dialog cu APCE, dar nu este gata să recurgă la compromisuri în ceea ce privește integritatea teritorială a Ucrainei. De asemenea, Razumkov a adăugat că Ucraina nu înțelege situația legată de acreditările membrilor delegației sale la APCE. "Pentru Ucraina, întoarcerea delegației ruse în APCE rămâne inacceptabilă. De asemenea, nu înțelegem situația legată de puterile delegației noastre. Sper că acest lucru să nu devină un precedent. Suntem pregătiți pentru dialog, dar nu suntem pregătiți să compromitem conștiința, integritatea teritorială și demnitatea oamenilor" - a declarat președintele legislativului ucrainean.

De asemenea, Razumkov a dat asigurări că Ucraina este gata să lucreze în beneficiul Europei și al Consiliului Europei și a remarcat, totodată, că grupul Baltic+, creat în APCE pentru a condamna ocuparea de către Rusia a teritoriilor din Ucraina, Georgia și Republica Moldova, nu vizează o poziție distructivă în cadrul Consiliului Europei. "Suntem hotărâți să menținem acele principii și valori de bază care au fost stabilite în timpul creării acestei organizații. Pentru că principiile democrației, libertății și drepturilor omului sunt esențiale, atât pentru Europa, cât și pentru Ucraina" - a subliniat Dmitro Razumkov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,6 m/s
Sun
22
Mon
17
Tue
18
Wed
20
Thu
23

Curs oficial BNM 11 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0000
USD 17.1929 -0.0000
RON 4.0207 -0.0000
UAH 0.6382 -0.0000
RUB 0.2429 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău