Președintele Legislativului de la Kiev: Ucraina este pregătită pentru un dialog cu APCE, dar nu va accepta compromisuri privind integritatea teritorială a țării

  • 26 Octombrie 11:56
Președintele Legislativului de la Kiev: Ucraina este pregătită pentru un dialog cu APCE, dar nu va accepta compromisuri privind integritatea teritorială a țării

Preşedintele Parlamentului de la Kiev, Dmitro Razumkov, a declarat că Ucraina rămâne nemulțumită de reprimirea delegației ruse în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), însă este pregătită pentru dialog cu privire la acreditările delegației ucrainene.

Potrivit lui Razumkov, Kievul este pregătit pentru a avea un dialog cu APCE, dar nu este gata să recurgă la compromisuri în ceea ce priveşte integritatea teritorială a Ucrainei. De asemenea, Razumkov a adăugat că Ucraina nu înțelege situația legată de acreditările membrilor delegaţiei sale la APCE. "Pentru Ucraina, întoarcerea delegației ruse în APCE rămâne inacceptabilă. De asemenea, nu înțelegem situația legată de puterile delegației noastre. Sper că acest lucru să nu devină un precedent. Suntem pregătiți pentru dialog, dar nu suntem pregătiți să compromitem conștiința, integritatea teritorială și demnitatea oamenilor" - a declarat președintele legislativului ucrainean.

De asemenea, Razumkov a dat asigurări că Ucraina este gata să lucreze în beneficiul Europei și al Consiliului Europei și a remarcat, totodată, că grupul Baltic+, creat în APCE pentru a condamna ocuparea de către Rusia a teritoriilor din Ucraina, Georgia şi Republica Moldova, nu vizează o poziție distructivă în cadrul Consiliului Europei. "Suntem hotărâți să menținem acele principii și valori de bază care au fost stabilite în timpul creării acestei organizații. Pentru că principiile democrației, libertății şi drepturilor omului sunt esențiale, atât pentru Europa, cât și pentru Ucraina" - a subliniat Dmitro Razumkov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chişinău
1,83 °C
burniță de intensitate joasă
Umiditate:100 %
Vint:4,6 m/s
Fri
4 °C
Sat
9 °C
Sun
7 °C
Mon
7 °C
Tue
9 °C

Curs oficial BNM 12 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2148 -0.0164
USD 17.3404 -0.0115
RON 4.0202 -0.0041
UAH 0.7350 -0.0005
RUB 0.2727 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău