Președintele Kosovo, Hashim Thaçi are speranța unui acord cu Serbia în acest an

  • 07 Iunie 2019 19:55
Președintele Kosovo, Hashim Thaçi are speranța unui acord cu Serbia în acest an

Președintele Kosovo, Hashim Thaçi, a afirmat astăzi că are speranțe în legătură cu încheierea unui acord cu Serbia în acest an, privind normalizarea relațiilor, în pofida unei recente escaladări a tensiunilor, transmite Reuters.

El a mai spus că întâlnirea programată pe 1 iulie la Paris se poate dovedi decisivă în acest sens. Președintele Serbiei, Alexander Vucic, a declarat, în cadrul aceluiași eveniment din Slovacia, că este mai pesimist în această privință, însă că ambele părți trebuie să caute în continuare un compromis.

Kosovo, regiune majoritar albaneză, a declarat independența față de Serbia în 2008, la aproape un deceniu după ce raidurile aeriene ale NATO au pus capăt controlului Belgradului asupra teritoriului, după o contra-insurgență violentă a forțelor de securitate sârbe în Kosovo. Însă Serbia, a cărei constituție încadrează, în continuare, Kosovo, ca parte a teritoriului său, a blocat aderarea acesteia la instituții internaționale precum Interpol și UNESCO, transmite Rador.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău