Președintele Klaus Iohannis și omologul său din Muntenegru au abordat situația din Republica Moldova, la București

  • 12 Martie 15:12
Președintele Klaus Iohannis și omologul său din Muntenegru au abordat situația din Republica Moldova, la București

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 12 martie 2024, la Palatul Cotroceni, declarații de presă comune cu Președintele Muntenegrului, Jakov Milatovic, în cadrul vizitei efectuate de acesta în România.

În cadrul discuțiilor, cei doi președinți au abordat și situația din Republica Moldova.

„Am evidențiat eforturile autorităților de la Chișinău în combaterea efectelor războiului hibrid și am prezentat sprijinul consistent al României în domenii precum avansarea reformelor, întărirea rezilienței și procesul de integrare europeană”, a declarat Klaus Iohannis.â

De asemenea, șeful statului român a asigurat că România va continua să sprijine Muntenegru și celelalte state din Balcanii de Vest împotriva acțiunilor destabilizatoare ale Rusiei.

Totodată, Klaus Iohannis a lăudat evoluția țării din Balcanii de Vest pe calea reformelor necesare în procesul de aderare la UE și a încurajat continuarea acestora 'în ritm susținut'.

'L-am asigurat ferm de sprijinul pe care România îl acordă și îl va acorda în continuare integrării europene a Muntenegrului', a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, Iohannis a exprimat disponibilitatea din partea țării noastre de a oferi expertiză în domeniile de negociere. 'Credem că, în acest fel, putem să contribuim la creșterea ritmului acestor discuții', a adăugat el.

Iohannis a lăudat măsurile ferme luate de Muntenegru ca răspuns la agresiunea Rusiei în Ucraina 'în special în ceea ce privește alinierea la deciziile Uniunii Europene în domeniul politicii externe și de securitate, inclusiv cu privire la sancțiuni'.

'L-am asigurat pe președintele Milatovic că România va continua să sprijine Muntenegru și celelalte state din Balcanii de Vest în eforturile lor de contracarare a influențelor destabilizatoare generate sau încurajate de Federația Rusă', a spus șeful statului român.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău