Președintele Klaus Iohannis participă de mâine până joi la Summitul NATO de la Madrid

  • 27 Iunie 14:32
Președintele Klaus Iohannis participă de mâine până joi la Summitul NATO de la Madrid

Președintele Klaus Iohannis participă de mâine până joi la Summitul NATO de la Madrid. Potrivit Administrației Prezidențiale, războiul din Ucraina și criza de securitate din regiunea Mării Negre sunt subiectele principale de pe agendă. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, urmează să susțină o intervenție video în prima parte a reuniunii din capitala Spaniei.

În cadrul Summitului, șeful Statului Român va saluta reflectarea în noul concept strategic al Alianței, a situației actuale de securitate, plecând de la recunoașterea Rusiei ca amenințare principală la adresa NATO, precum și menționarea pentru prima dată, a importanței strategice a regiunii Mării Negre pentru securitatea euroatlantică.

Președintele va accentua contribuția semnificativă a României la sprijinirea Ucrainei pe plan umanitar, precum și a partenerilor celor mai vulnerabili, mai ales cei din vecinătatea estică, în special Republica Moldova și Georgia. Klaus Iohannis va reitera sprijinul ferm al României pentru politica NATO a ''ușilor deschise'', inclusiv pentru aderarea Finlandei și Suediei, la Alianța Nord Atlantică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:3,09 m/s
Fri
23
Sat
25
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Arhivă Radio Chișinău