Președintele Joe Biden îl va primi la Casa Albă pe omologul său ucrainean la 30 august

  • 22 Iulie 2021 10:12
Președintele Joe Biden îl va primi la Casa Albă pe omologul său ucrainean la 30 august

Casa Albă a anunțat oficial că președintele SUA, Joe Biden, îl va primi pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la data de 30 august, potrivit comunicatului oficial, scrie caleaeuropeana.ro.

„Vizita va afirma sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în fața agresiunii continue a Rusiei în Donbas și Crimeea”, mai transmite comunicatul de la Casa Albă.

De asemenea, președintele SUA a reiterat importanța cooperării strânse în domeniul securității energetice, precum și sprijinul administrației prezidențiale americare pentru eforturile președintelui Zelenski de a combate corupția și de a pune în aplicare o agendă de reforme bazată pe valorile „noastre” democratice comune.

Președintele american Joe Biden l-a invitat la Casa Albă pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski în urmă cu o lună.

În ultima jumătate de an, Joe Biden l-a asigurat, deseori, pe președintele Ucrainei de sprijinul SUA pentru suveranitatea sa teritorială: „SUA nu acceptă și nu vor accepta niciodată anexarea de către Rusia a peninsulei și vor fi alături de Ucraina împotriva acțiunilor agresive ale Rusiei.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău