Președintele Iranului îl compară cu Trump cu Saddam Hussein

  • 23 Decembrie 2020 14:10
Președintele Iranului îl compară cu Trump cu Saddam Hussein

Președintele iranian Hassan Rouhani l-a comparat miercuri pe omologul său american Donald Trump cu fostul dictator irakian Saddam Hussein, relatează dpa, potrivit Agerpres.

"În istoria recentă a Iranului am avut de-a face cu doi nebuni, Trump și Saddam", a spus Rouhani.

Unul dintre ei a implicat Iranul într-un război militar (1980-1988), iar celălalt într-unul economic, a adăugat președintele iranian, în remarci difuzate de televiziunea publică.

"Saddam a fost executat pentru crimele lui... Soarta lui Trump nu va arăta mult mai bine", a conchis el, subliniind că în cele din urmă Iranul a "ieșit victorios din ambele războaie".

Potrivit președintelui iranian, nici Saddam, nici Trump nu au reușit să-și impună planurile de a răsturna regimul de la Teheran, dar din cauza războiului de opt ani cu Irakul Iranul a avut nevoie de ani întregi pentru reconstrucția provinciilor de la frontieră, iar sancțiunile impuse de Trump au fost și mai distrugătoare, cele peste 1500 de sancțiuni din ultimii doi ani aruncând Iranul în cea mai gravă criză economică din istoria sa.

Rouhani și-a exprimat, în acest context, speranța ca succesorul lui Trump, Joe Biden, să readucă SUA în acordul de la Viena privind programul nuclear iranian și totodată să ridice sancțiunile impuse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău