Președintele Iranului anunță sfârșitul rețelei teroriste Stat Islamic

  • 21 Noiembrie 2017 13:17
Președintele Iranului anunță sfârșitul rețelei teroriste Stat Islamic

Hassan Rouhani, președintele Iranului, a declarat, marți, că a venit sfârșitul rețelei teroriste Stat Islamic, în contextul în care organizația jihadistă a pierdut teritorii importante din Siria și Irak, informează Mediafax.ro.

În plus, generalul Gărzilor Revoluționare iraniane, Qassem Soleimani, a anunțat și el sfârșitul rețelei teroriste Stat Islamic, afirmând că operațiunile iraniene din Siria și din Irak și-au atins scopurile.

Recent, presa iraniană a publicat imagini cu Soleimani în Albu Kamal, un oraș situat în estul Siriei, recuperat de sub controlul militanților jihadiști.

Membri ai Gărzilor Revoluționare au luptat în sprijinul președintelui sirian Bashar Al Assad și al guvernului central de la Bagdad ani de zile. Peste o mie de membri ai acestora, inclusiv înalți comandanți, au fost uciși în Siria și Irak.

Săptămâna trecută, coaliția antiteroristă coordonată de Statele Unite a anunțat că rețeaua teroristă Stat Islamic a pierdut 95% dintre teritoriile ocupate în anul 2014 în Siria și Irak.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău