Președintele Iohannis participă la consultările găzduite de președintele SUA cu lideri internaționali, ai UE și NATO

  • 08 Septembrie 2022 17:38
Președintele Iohannis participă la consultările găzduite de președintele SUA cu lideri internaționali, ai UE și NATO

Președintele Klaus Iohannis participă, joi, la consultări găzduite de președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, cu lideri internaționali, ai instituțiilor Uniunii Europene și NATO, scrie Agerpres.

Președintele american Joe Biden va prezida joi o reuniune la distanță a aliaților SUA consacrată Ucrainei, a anunțat un responsabil al Casei Albe care a dorit să-și păstreze anonimatul, relatează AFP și Reuters.

Reuniunea are drept obiectiv "sublinierea sprijinului continuu pentru Ucraina în contextul în care ea se apără împotriva agresiunii ruse", a mai precizat sursa citată.

Aceste consultări au loc în contextul în care secretarul de stat american Antony Blinken a sosit joi într-o vizită surpriză în Ucraina, prilej cu care va acesta va discuta despre noua tranșă de ajutor de 2,7 miliarde de dolari pentru Ucraina și vecinii săi pentru a putea face față Rusiei.

Șeful Departamentului de Stat a sosit în Ucraina în secret, aceasta fiind a doua sa deplasare la Kiev de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie.

Noua tranșă de ajutor din partea Washingtonului este compusă din 675 milioane de dolari asistență directă sub formă de livrări de arme și muniții către Kiev și împrumuturi și subvenții de două miliarde de dolari pentru achiziționarea de armament american pentru Ucraina și 18 dintre vecinii săi.

Printre aceste țări eligibile figurează Georgia și Republica Moldova, care au pe teritoriul lor zone controlate de separatiști proruși, precum și țările baltice și Bosnia, unde tensiunile se amplifică, alimentate de unii lideri sârbi. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău