Președintele interimar al CSM îl contrazice pe ministrul Justiției în privința demisiei vicepreședintelui CSJ, Oleg Sternioală

  • 06 Decembrie 2019 10:37
Președintele interimar al CSM îl contrazice pe ministrul Justiției în privința demisiei vicepreședintelui CSJ, Oleg Sternioală Bizlaw

Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață, îl contrazice pe ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi care a declarat că vicepreședintele Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală ar fi demisionat din funcție, iar o cerere în acest sens ar fi fost depusă la Parlament.

„La CSM nu a fost înregistrată vreo cerere de demisie a judecătorului Oleg Sternioală, vice președinte al CSJ”, a afirmat Dorel Musteață, precizând că această cerere nu se depune la Parlament.

Oleg Sternioală este cercetat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari și pentru că și-ar fi înregistrat mai multe bunuri de valoare pe numele unor alte persoane.

Anterior, Curtea de Apel Chișinău a decis suspendarea executării hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii, prin care a fost permisă cercetarea penală, percheziționarea, reținerea și arestarea acestuia, pe motiv că șase membri ai CSM au fost demiși la Adunarea Generală a Judecătorilor la 27 septembrie, astfel că nu mai erau în drept să se întrunească și să ia decizii.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, judecătorul și familia sa ar fi acumulat, într-o anumită perioadă, venituri de circa 7 milioane de lei, dar a făcut achiziții de aproape 14 milioane de lei. La domiciliul acestuia și la birou au fost făcute percheziții, iar Oleg Sternioală a fost reținut pentru 72 de ore, apoi eliberat după două zile, urmând a fi cercetat în libertate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău