Președintele filipinez nu exclude ca persoanele care îi infectează pe alții să fie acuzate de omucidere

  • 08 Iunie 2021 09:46
Președintele filipinez nu exclude ca persoanele care îi infectează pe alții să fie acuzate de omucidere

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a declarat, în timpul unui discurs televizat, că nu exclude posibilitatea ca persoanele care știu că sunt infectate cu noul tip de coronavirus, dar care nu respectă regulile și îi contaminează pe alții, provocând decese, să fie acuzate de omucidere, informează marți TASS, scrie AGERPRES.

Principalul consilier pe probleme juridice al președintelui, Salvador Panelo, care a fost prezent la întâlnirea cu Duterte, a propus ca aceste persoane să fie acuzate de omucidere. "Dacă omul știe că are coronavirus, însă el a ieșit totuși (din casă) și a infectat un alt om, ceea ce a dus la decesul acestuia din urmă, atunci este vorba de omor calificat", citează marți publicația Inquirer afirmațiile lui Panelo.

Drept răspuns, Duterte a declarat: "Dacă el știe că este infectat cu noul tip de coronavirus și se comportă cu nepăsare, după cum a spus Panelo, acest lucru ar putea deveni omucidere", a adăugat liderul filipinez.

Duterte a declarat înainte de aceasta că vrea să găsească o lege potrivită pentru a-i trimite la închisoare pe cei care nu respectă carantina. El i-a amenințat de asemenea cu pedepse cu închisoarea pe cei care participă la acțiuni în masă.

Pe 30 ianuarie 2020 în Filipine a fost înregistrat primul caz de contaminare cu noul tip de coronavirus. Până la ora actuală, numărul total de persoane contaminate a depășit în Filipine 1,27 milioane, din care s-au vindecat 1,19 milioane și au murit 21.900.

Autoritățile filipineze au aprobat până acum în regim de urgență utilizarea vaccinurilor de la Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen (Johnson&Johnson), dar și a celui rusesc Sputnik V, chinezesc produs de Sinovac și cel al companiei indiene Bharat Biotech.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău