Președintele FIFA a pledat din nou pentru o Cupă Mondială bienală,pentru ca "fotbalul să fie cu adevărat global"

  • 16 Octombrie 2021 12:35
Președintele FIFA a pledat din nou pentru o Cupă Mondială bienală,pentru ca

Președintele Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, care a început la Caracas (Venezuela) un turneu sud-american, a pledat din nou, vineri, în favoarea unei Cupe Mondiale bienale, apreciind că este nevoie ca "fotbalul să devină cu adevărat global", relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Datoria noastră în calitate de FIFA este de a face ca fotbalul să fie cu adevărat global. Pentru ca el să fie, noi trebuie să analizăm cum putem îmbunătăți fotbalul echipelor naționale și nu este nicio altă competiție care să se apropie de Cupa Mondială", a declarat Infantino la o conferință de presă la stadionul din Caracas.

"Președintele FIFA este președintele a 111 țări și fiecare are dreptul să viseze. Dar visul trebuie să aibă și o posibilitate de a se realiza", a adăugat președintele forului internațional.

"Astăzi, dacă este vorbim fără perdea, care sunt posibilitățile reale ca Venezuela să participe la Mondial?", a mai spus Infantino, reamintind că țara cu 30 de milioane de locuitori nu a participat niciodată la Cupa Mondială și are prea puține șanse pentru a ajunge acolo în condițiile actuale.

"Posibilitatea de a reforma calendarul cu un Mondial la fiecare doi ani este analizată din punct de vedere al fotbalului și este posibil. Sunt multe avantaje, pentru că oferim mai multe posibilități unui număr mai mare de țări de a participa", a asigurat Infantino.

"Când s-a decis ca Mondialul să fie o dată la patru ani, a fost în urmă cu aproximativ 100 de ani, iar FIFA număra 40 de țări. A venit vremea să analizăm această chestiune. Dacă facem schimbări, toată lumea trebuie să fie câștigătoare", a conchis Gianni Infantino.

Dezbaterile în jurul calendarului internațional și a unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani au fost relansate în ultimele săptămâni de fostul antrenor Arsene Wenger, director de dezvoltare în cadrul FIFA. Forul internațional preconizează o competiție a echipelor naționale în fiecare an, alternând Cupa Mondială și competiții continentale, concentrând de asemenea calificările doar în luna octombrie sau în octombrie și martie.

Un raport complet urmează să fie publicat de FIFA în luna noiembrie, înaintea unei reuniuni globale prevăzute pentru finalul de an.

Dublarea frecvenței Cupei Mondiale, așa cum intenționează FIFA, este criticată de numeroase personalități din lumea fotbalului și de Sindicatul mondial al fotbaliștilor profesioniști (FIFPro).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău