Președintele Federației de Baschet trimis în judecată pentru ESCROCHERIE

  • 08 Iulie 2016 09:52
Președintele Federației de Baschet trimis în judecată pentru ESCROCHERIE

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată cauza penală de învinuire a Președintelui Federației de Baschet din Republica Moldova (FBRM), în acțiunile căruia procurorii au reținut comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari. Împreună cu Președintele FBRM, pe banca acuzaților vor compărea și complicii acestuia –…

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată cauza penală de învinuire a Președintelui Federației de Baschet din Republica Moldova (FBRM), în acțiunile căruia procurorii au reținut comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari. Împreună cu Președintele FBRM, pe banca acuzaților vor compărea și complicii acestuia – un electrician și un director de firmă, toți trei acuzați, că prin înșelăciune, l-ar fi deposedat pe un cetățean al Republicii Slovacia de 210 000 de euro.

Potrivit celor constate de procurorii anticorupție, în intervalul lunilor februarie – septembrie 2015, urmărind scopul deposedării cetățeanului slovac de bani, l-ar fi convins să investească 340 mii euro pentru construcția unui complex sportiv multifuncțional pe strada Trandafirilor din Chișinău pentru Federația Națională de Baschet. În realitate însă, FBRM nu avea intenția și nici posibilitatea reală de a realiza proiectul și asta pentru că nu deținea vreun titlu de proprietate asupra terenului, pe suprafața căruia urma să se construiască acel complex sportiv (0,406 ha) și nici autorizație pentru construcție.

Astfel, deținînd funcția de administrator al unei companii în Slovacia, cetățeanul slovac a  transferat pe conturile Federației de Baschet din Moldova bani în numerar, în calitate de avans pentru începerea lucrărilor de proiectare a complexului sportiv. În total, suma cu care a fost prejudiciată compania slovacă este de 210 mii de euro.

Inculpații au fost reținuți acum două luni, în prezent fiind cercetați în stare de arest la domiciliu.

Procurorii au transmis respectiva cauză penală Judecătoriei Centru, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă pînă la 15 ani închisoare.

Amintim că, un ofițer de investigație din cadrul CNA a fost reținut acum o lună, după ce ar fi pretins și primit 100 mii euro de la Președintele Federației de Baschet pentru a mușamaliza respectiva cauză penală. La demersul Procuraturii Anticorupție ofițerul CNA a primit mandat de arestare, urmărirea penală în privința acestuia fiind în derulare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău