Președintele Curții Supreme din Polonia va sfida noua lege privind pensionarea și se va întoarce la serviciu

  • 04 Iulie 2018 08:40
Președintele Curții Supreme din Polonia va sfida noua lege privind pensionarea și se va întoarce la serviciu

Confuzia persistă la cel mai înalt nivel al justiției din Polonia. Președintele Curții Supreme, Małgorzata Gersdorf, în vârstă de 65 de ani, a declarat că va sfida noua lege care prevede pensionarea magistraților la 65 de ani, nu la 70, cum era până acum, și se va întoarce miercuri la serviciu.Małgorzata Gersdorf a declarat că modificările legislative sunt neconstituționale și vizează o epurare a sistemului polonez de justiție.

O treime dintre colegii președintelui Curții Supreme sunt, de asemenea, nevoiți să se pensioneze, potrivit noii legi. Comisia Europeană a inițiat deja acțiune legală împotriva Poloniei, iar mai multe organizații internaționale pentru drepturile omului au declarat că partidul aflat la guvernare în Polonia intenționează să mărească controlul asupra sistemului judiciar, astfel încât să obțină deciziile pe care le dorește.

Guvernul susține, pe de altă parte, că este vorba de o reformă a sistemului judiciar polon, care nu a mai fost reformat din 1989, când a căzut comunismul în Polonia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău