Președintele Croației vizitează Bosnia-Herțegovina

  • 16 Ianuarie 2018 18:10
Președintele Croației vizitează Bosnia-Herțegovina

Președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarović, își începe marți vizita de două zile în Bosnia Herțegovina. La Sarajevo, Kitarović va avea o întâlnire cu cei trei membri ai Președinției Bosniei-Herțegovina, cu care va discuta problemele deschise dintre cele două state.

Potrivit agendei vizitei, Kitarović are prevăzute întâlniri cu cardinalul Vinko Puljić, cu reprezentantele organizației Mamele de la Srebrenica, dar și cu președintele Consiliului de Miniștri, Denis Zvizdić. "Principalul mesaj cu care președintele Croației vizitează Bosnia-Herțegovina este unul de prietenie. Croația are interesul ca Bosnia-Herțegovina să avanseze spre Uniunea Europeană.

Președintele vine cu inima deschisă, cu dorința ca Bosnia-Herțegovina să funcționeze ca stat de drept, iar poporul croat să beneficieze de toate drepturile garantate de Acordul de Pace de la Dayton. Toate celelalte interpretări privind vizita președintelui Croației în Bosnia-Herțegovina nu sunt justificate" - se spune în comunicatul serviciului de presă al Președinției Croației.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău