Președintele Coreei de Sud: Este posibil un summit trilateral cu Coreea de Nord și Statele Unite

  • 21 Martie 2018 08:07
Președintele Coreei de Sud: Este posibil un summit trilateral cu Coreea de Nord și Statele Unite

Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a apreciat miercuri, 21 martie, că este posibil un summit trilateral cu Coreea de Nord și Statele Unite, la care să participe alături de liderul de la Phenian, Kim Jong Un, și președintele american Donald Trump, informează Reuters.

Deocamdată, Moon planifică o întâlnire cu Kim luna viitoare, iar Trump s-a declarat dispus să discute față în față cu liderul nord-coreean înainte de sfârșitul lui mai, potrivit Agerpres.

"Un summit Coreea de Nord - SUA ar fi in eveniment istoric în sine, după un summit inter-coreean", a declarat Moon la Casa Albastră, sediul președinției de la Seul, după o ședință de pregătire pentru o eventuală întâlnire a sa cu Kim.

Oficialii sud-coreeni iau în considerare, atât pentru dialogul dintre Moon și Kim, cât și pentru o eventuală întâlnire trilaterală, satul Panmunjom de la frontiera inter-coreeană.

Activitățile diplomatice intense privind viitorul peninsulei coreene au început în februarie, înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang. Kim Jong Un a primit pe 5 martie, la Phenian, o delegație sud-coreeană prin care i-a transmis președintelui SUA, Donald Trump, disponibilitatea pentru un dialog direct la cel mai înalt nivel.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău