Președintele Consiliului European l-a sunat pe Vladimir Putin pentru a-i cere eliberarea imediată a lui Aleksei Navalnîi

  • 22 Ianuarie 2021 14:42
Președintele Consiliului European l-a sunat pe Vladimir Putin pentru a-i cere eliberarea imediată a lui Aleksei Navalnîi

Charles Michel, președintele Consiliului European, anunță că a vorbit vineri la telefon cu președintele rus, Vladimir Putin, căruia i-a cerut eliberarea imediată a disidentului Aleksei Navalnîi transmițându-i că UE este solidară în a condamna arestarea opozantului, transmite DIGI24.ro.

Rusia trebuie să demareze urgent și în deplină transparență o anchetă în legătură cu tentativa de asasinare a lui Aleksei Navalnîi, a subliniat Charles Michel, potrivit sursei citate.

Demersul președintelui Consiliului European vine după ce joi Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție prin care invită statele UE să ceară și să impună sancțiuni Rusiei, în urma arestării disidentului Aleksei Navalnîi. Sancțiunile propuse merg de la limitarea accesului în UE pentru oligarhii apropiați de Vladimir Putin, până la stoparea definitivă a gazoductului Nord Stream 2.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău