Președintele Comitetului Internațional Olimpic a declarat închise Jocurile Olimpice de la Tokyo

  • 08 August 2021 16:47
Președintele Comitetului Internațional Olimpic a declarat închise Jocurile Olimpice de la Tokyo

Președintele Comitetului Internațional Olimpic, germanul Thomas Bach, a declarat închise Jocurile Olimpice de la Tokyo, desfășurate între 23 iulie și 8 august în capitala Japoniei, în cadrul ceremoniei desfășurate duminică pe Stadionul Olimpic, trasmite Agerpres.

''Iar acum, trebuie să marchez finalul acestei călătorii olimpice, una dintre cele mai complexe, de la Tokyo. Declar închise Jocurile celei de-a XXXII-a Olimpiade'', a declarat Thomas Bach, cu puține momente înainte de stingerea flăcării olimpice, în prezența prințului Akishino.

Anterior acestui moment, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a primit drapelul olimpic din mâinile președintelui CIO, capitala Franței urmând să găzduiască ediția viitoare a Jocurilor, în perioada 26 iulie-11 august 2024.

La Tokyo, a fost prezentată și o secvență artistică de circa 12 minute cu viitoarea gazdă a Jocurilor, inclusiv o piesă muzicală compusă de muzicianul francez Woodkid, iar în Piața Trocadero din capitala Franței au avut loc festivități dedicate acestui eveniment.

Tokyo a găzduit Jocurile Olimpice de vară pentru a doua oară, după ediția din 1964. Jocurile de la Tokyo trebuiau să aibă loc în 2020, dar competiția polisportivă a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Tokyo va găzdui și Jocurile Paralimpice, în perioada 24 august-5 septembrie 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău