Președintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri externe speră că noua conducere a Ucrainei va îndeplini acordurile de la Minsk

  • 20 Mai 2019 17:35
Președintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri externe speră că noua conducere a Ucrainei va îndeplini acordurile de la Minsk

Președintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri externe, Leonid Sluțkii, speră că noua conducere de la Kiev va îndeplini acordurile de la Minsk după învestirea în funcție a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, și desfășurarea alegerilor anticipate pentru Rada Supremă,scrie Rador.

"La învestirea în funcție, Zelenski a vorbit despre lucrurile corecte și despre necesitatea încetării focului în Donbas. În discursul său de învestire, noul președinte al Ucrainei a vorbit chiar și în limba rusă, limba maternă a majorității populației din Donețk și Lugansk.

Iar cuvintele sale erau despre disponibilitatea la dialog de dragul păcii" - a declarat Sluțkii. "Dacă lucrurile stau într-adevăr așa, urmărul pas logic al noului președinte ar trebuie să fie îndeplinirea acordurilor de la Minsk, a părții politice a acestora" - a adăugat diplomatul rus.

"Sper că noua componență a Radei Supreme va putea, până la urmă, să adopte deciziile legislative necesare pentru aceasta" - a subliniat Leonid Sluțkii. 

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău