Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va susține un discurs în Parlamentul României

  • 11 Mai 2017 09:15
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va susține un discurs în Parlamentul României

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker se află joi în vizită în România, ocazie în care va susține un discurs în plenul Parlamentului și se va întâlni cu președintele român Klaus Iohannis și premierul Sorin Grindeanu.

"În 11 mai, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se va afla în România, pentru a se întâlni cu președintele Klaus Iohannis și cu prim-ministrul Sorin-Mihai Grindeanu, dar și pentru a se adresa Parlamentului României, în ședință plenară, cu privire la viitorul Europei", conform Reprezentanței Comisiei Europene.

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului are loc începând cu ora 10.30, ocazie cu care va avea loc alocuțiunea susținută de Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, pe tema “Viitorul Europei”.

Ulterior, în jurul orei 12.00, președintele Comisiei Europene va merge la Cotroceni, unde va avea o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis.

”Discuțiile vor viza subiecte prioritare de pe agenda următoarelor reuniuni ale Consiliului European, precum procesul de reflecție privind viitorul Uniunii Europene și negocierile legate de retragerea Marii Britanii din Uniune. Vor fi abordate și aspecte legate de prioritățile politice ale viitoarei Președinții a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va deține în primul semestru din 2019”, se arată într-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Începând cu ora 15.00, Jean-Claude Juncker se va întâlni, la Palatul Victoria, cu premierul Sorin Grindeanu.

Președintele Comisiei Europene va susține și un dialog cu cetățenii, împreună cu comisarul european Corina Crețu, despre viitorul Europei și rolul României în proiectul european, la 10 ani de la aderare la Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău