Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, se declară foarte preocupat de conflictele dintre diferite instituții ale statului în R. Moldova

  • 27 Noiembrie 2019 15:05
Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, se declară foarte preocupat de conflictele dintre diferite instituții ale statului în R. Moldova

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, se declară foarte preocupat de conflictele dintre diferite instituții ale statului în Republica Moldova, după întâlnirea pe care a avut-o zilele trecute cu ministrul Justiției Fadei Nagacevschi. El a invitat instituțiile din Republica Moldova să colaboreze pentru a asigura independența și integritatea sistemului judiciar, potrivit unui comunicat al instituției.

Comisia de la Veneția, în avizul său din octombrie, a recunoscut legitimitatea actualei componențe a Consiliului Superior al Magistraturii, se mai subliniază în declarație. Totodată, competențele constituționale trebuie folosite întotdeauna pentru a atinge obiective instituționale legitime în interesul cetățenilor moldoveni. Nu ar trebui să existe loc pentru interese ascunse sau corporative, se mai arată în declarație.

Gianni Buquicchio le solicită tuturor instituțiilor din Republica Moldova să coopereze corect și productiv între ele pentru a găsi o soluție pe termen lung pentru independența și integritatea sistemului judiciar și a procuraturii, în conformitate cu Constituția și cu principiile internaționale ale democrației și statul de drept.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău