Președintele Comisiei de anchetă privind „tentativa de puci anticonstituțional”, despre ce ar fi vrut să-i întrebe pe deputații PD în cadrul audierilor

  • 08 Octombrie 2019 13:56
Președintele Comisiei de anchetă privind „tentativa de puci anticonstituțional”, despre ce ar fi vrut să-i întrebe pe deputații PD în cadrul audierilor

Comisia parlamentară de anchetă ce investighează evenimentele din perioada 7-14 iunie 2019, când în Republica Moldova a existat o situație de dualitate de putere, nu are scopul de a persecuta sau intimida opoziția, ci numai cel de a clarifica acele circumstanțe și, astfel, de a preveni ca acestea să nu se repete, a declarat președintele Comisiei, deputatul Blocului ACUM, Mihai Popșoi.

Astăzi a avut loc o nouă rundă de audieri, la care, însă, nu s-au prezentat deputații Partidului Democrat, invitați să răspundă la întrebările comisiei de anchetă. Mihai Popșoi a declarat că ar fi dorit să-i întrebe pe aceștia cine a stat în spatele sesizărilor depuse la Curtea Constituțională, care a decis ulterior dizolvarea Parlamentului. De asemenea, pe fostul premier Pavel Filip, membrii comisiei ar fi dorit să-l întrebe de ce a semnat atât de repede decretele privind dizolvarea Legislativului și stabilirea datei alegerilor anticipate.

Democrații, pe de altă parte, au declarat că nu vor participa la audierile acestei comisii, pe care le-au calificat ca fiind ”vânătoare de vrăjitoare”, având scopul ”să intimideze și să denigreze principala forță de opoziție, Partidul Democrat din Moldova, în plină campanie electorală”, după cum se arată într-un comunicat la formațiunii.

Astăzi au fost audiați fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, șeful biroului de curieri speciali, Valeriu Cemîrtan și președintele Asociației Procurorilor, Alexandru Gladco.

Președintele Comisiei, Mihai Popșoi, nu a dorit să ofere mai multe detalii despre depozițiile acestora, menționând că acestea vor fi publicate în raportul final, care ar urma să fie făcut public până la sfârșitul acestui an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău