Președintele Camerei Deputaților din România nu se sperie dacă Putin taie gazul: Ne-am învățat lecția cu dependența față de ruși. Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat

  • 28 Iulie 08:39
Președintele Camerei Deputaților din România nu se sperie dacă Putin taie gazul: Ne-am învățat lecția cu dependența față de ruși. Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat

Președintele Camerei Deputaților din România, Marcel Ciolacu, a comentat propunerea Comisiei Europene care are în vedere o posibilă reducere a consumului de gaze cu 15%, pentru ca statele europene să treacă iarna cu bine. „Sunt ferm convins că la nivelul UE se vor lua cele mai bune decizii”, a spus președintele PSD, care a adăugat că „în acest moment România nu are nicio problemă, chiar dacă Putin oprește gazul în Uniunea Europeană”. „Ne-am învățat lecția în istorie, în ceea ce privește dependența față de ruși, pentru că ne-au luat tot timpul. Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat”, a încheiat Marcel Ciolacu.

„România este pregătită la iarnă cu gaze. Nu vom avea o lipsă de gaze. Sunt ferm convins că la nivelul UE se vor lua cele mai bune decizii. Nu salvează România economia Germaniei, și în niciun caz nu e vorba despre gazele pentru populație”, a spus Marcel Ciolacu.

„În acest moment România nu are nicio problemă, chiar dacă Putin oprește gazul în Uniunea Europeană. În acest moment, și peste 3 luni, și peste 5 luni. Noi ne-am învățat lecția în istorie, în ceea ce privește dependența față de ruși, pentru că ne-au luat tot timpul. Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat. Ca în bancul acela: «nu era Volgă, era bicicletă, nu i s-a dat, i s-a luat»”, a adăugat Marcel Ciolacu.

„Se poate căuta o eficiență energetică în cazul instituțiilor publice. Eu am căutat-o la Camera Deputaților și încercăm să o găsim cu adevărat. Nu m-a speriat așa de mult Putin, cât m-a speriat Nicușor Dan”, a conchis președintele Camerei Deputaților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Sun
26
Mon
26
Tue
26
Wed
26
Thu
26
Arhivă Radio Chișinău