Președintele Camerei Deputaților din România nu se sperie dacă Putin taie gazul: Ne-am învățat lecția cu dependența față de ruși. Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat

  • 28 Iulie 2022 08:39
Președintele Camerei Deputaților din România nu se sperie dacă Putin taie gazul: Ne-am învățat lecția cu dependența față de ruși. Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat

Președintele Camerei Deputaților din România, Marcel Ciolacu, a comentat propunerea Comisiei Europene care are în vedere o posibilă reducere a consumului de gaze cu 15%, pentru ca statele europene să treacă iarna cu bine. „Sunt ferm convins că la nivelul UE se vor lua cele mai bune decizii”, a spus președintele PSD, care a adăugat că „în acest moment România nu are nicio problemă, chiar dacă Putin oprește gazul în Uniunea Europeană”. „Ne-am învățat lecția în istorie, în ceea ce privește dependența față de ruși, pentru că ne-au luat tot timpul. Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat”, a încheiat Marcel Ciolacu.

„România este pregătită la iarnă cu gaze. Nu vom avea o lipsă de gaze. Sunt ferm convins că la nivelul UE se vor lua cele mai bune decizii. Nu salvează România economia Germaniei, și în niciun caz nu e vorba despre gazele pentru populație”, a spus Marcel Ciolacu.

„În acest moment România nu are nicio problemă, chiar dacă Putin oprește gazul în Uniunea Europeană. În acest moment, și peste 3 luni, și peste 5 luni. Noi ne-am învățat lecția în istorie, în ceea ce privește dependența față de ruși, pentru că ne-au luat tot timpul. Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat. Ca în bancul acela: «nu era Volgă, era bicicletă, nu i s-a dat, i s-a luat»”, a adăugat Marcel Ciolacu.

„Se poate căuta o eficiență energetică în cazul instituțiilor publice. Eu am căutat-o la Camera Deputaților și încercăm să o găsim cu adevărat. Nu m-a speriat așa de mult Putin, cât m-a speriat Nicușor Dan”, a conchis președintele Camerei Deputaților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău