Președintele Camerei Deputaților din România, Marcel Ciolacu: „Mi-aș dori ca România să se unească cu Republica Moldova. Nu poți lăsa o țară pradă iar Rusiei”

  • 02 Decembrie 2022 07:58
Președintele Camerei Deputaților din România, Marcel Ciolacu: „Mi-aș dori ca România să se unească cu Republica Moldova. Nu poți lăsa o țară pradă iar Rusiei”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seară, că și-ar dori ca România să se unească cu Republica Moldova, arătând, în context, că aceasta este calea „mai scurtă” pentru ca Republica Moldova să intre în Uniunea Europeană, relatează Agerpres.

„Cel mai vulnerabil stat la conflictul total nejustificat de pe teritoriul Ucrainei este Republica Moldova. Trebuie să ne hotărâm… Lăsăm Republica Moldova să se întoarcă sub influența sovietică, mai devreme sau mai târziu? (…) Intrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova va dura 10 ani de zile cel puțin… Sau ai varianta mai scurtă în care România se unește cu Republica Moldova și Republica Moldova cu România”, a spus Ciolacu la RTV.

În context, liderul social-democraților a spus că își dorește varianta mai scurtă.

„Eu mi-aș dori categoric varianta mai scurtă, ca România să se unească cu Republica Moldova. (…) Nu poți să lași o țară pradă din nou Rusiei (…). Destinul românilor din Republica Moldova trebuie să fie același ca și al românilor din România- UE și NATO. Am înțeles că în acest moment foarte mulți români doresc unirea cu Republica Moldova. (…) Categoric trebuie referendum în ambele state. Adică trebuie un parcurs normal, nu se mai fac uniri cu arma în mână”, a mai spus Marcel Ciolacu.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
-1,76
Ceață
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Sat
2
Sun
1
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău