Președintele Camerei Deputaților de la București, Marcel Ciolacu, anunță o întâlnire la nivel parlamentar între România și Republica Moldova

  • 28 Aprilie 2022 11:23
Președintele Camerei Deputaților de la București, Marcel Ciolacu, anunță o întâlnire la nivel parlamentar între România și Republica Moldova

Președintele Camerei Deputaților de la București, Marcel Ciolacu, a declarat joi că în următoarea perioadă va avea loc o întâlnire, la nivel parlamentar, între România și Republica Moldova, care se va desfășura cel mai probabil în România.

"Cred că împreună cu președintele Senatului o să facem foarte curând o întâlnire la nivel parlamentar cu Republica Moldova. O să hotărâm unde va avea loc acest activitate, cred că întâlnirea va avea loc în România, urmând să decidem dacă va avea loc la Iași. Vom vedea dacă întâlnirea va fi la nivelul Birourilor permanente reunite sau vor fi și cu comisiile, cel puțin comisiile de politică externă categoric trebuie să participe", a spus Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres. 

El a adăugat că dorește ca această acțiune să aibă loc într-o săptămână sau două.

Oficialul de la București a mai afirmat că în vizita pe care a avut-o împreună cu premierul Nicolae Ciucă în Ucraina a avut discuții despre felul în care Republica Moldova poate fi ajutată cu necesarul de gaze naturale, în cazul în care Rusia va opri alimentarea.


"În primul rând noi avem o obligație majoră față de Republica Moldova și a existat chiar și cu președintele Ucrainei o discuție aplicată în ceea ce privește Republica Moldova și cum putem poate împreună să asigurăm necesarul de gaze și Republicii Moldova", a menționat Marcel Ciolacu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău